RU

Растительные белки семян дыни как основа для получения мясных паштетов

  • Номер: 1 (313), 2010
  • Страницы: 115—116
  • Раздел: Краткие сообщения
  • Авторы: Франко Е.П.
  • Аннотация:

    Изучен биохимический состав семян дыни и их тканей. Приведены данные о белковых продуктах, полученных из двух сортов семян дыни Южанка и Колхозница. Установлено, что они являются качественными эмульгаторами, стабилизаторами эмульсий, способны хорошо удерживать жир. Белковые продукты из семян дыни могут быть рекомендованы для создания пищевых продуктов с их использованием в мясной промышленности.

  • Ключевые слова: белковые добавки, семена дыни, биохимический соетян; функциональные свойства, паштет

EN

Vegetative fibers of seeds of a melon as a basis for reception of meat pastes

  • Number: 1 (313), 2010
  • Pages: 115—116
  • Section: Short Reports
  • Authors: Franko E.P.
  • Annotation:

    The biochemical structure of seeds of melons and their fabrics is researched. The data on the albuminous products received from two grades of seeds of melon Yuzhanka and Kolkhoznitsa are resulted. They are qualitative emulsifiers, stabilizers emulsion and are capable to keep fat well. The albuminous products from seeds of a melon can be recommended for creation of foodstuff with its use in the meat industry.

  • Keywords: albuminous additives, seeds of a melon, biochemical structure, functional properties, paste.
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика