RU

Сравнительный биохимический анализ клубней топинамбура различных сортов

  • Номер: 2-3 (314-315), 2010
  • Страницы: 20—21
  • Раздел: Химия пищевых продуктов и материалов
  • Авторы: И.В. Квитайло, М.А. Кожухова, М.В. Степуро
  • Аннотация:

    Проведен сравнительный биохимический анализ клубней топинамбура сортов Интерес, Новость ВИРа и Violet de Renet для оптимизации возможности их использования в пищевых продуктах функционального назначения. В связи с необходимостью регулирования окислительно-восстановительных процессов при переработке топинамбура исследована активность пероксидазы и полифенолоксидазы. Установлены высокие товарно-технологические свойства клубней топинамбура сортов Интерес и Новость ВИРа.

  • Ключевые слова: топинамбур, химический состав, активность ферментов, функциональное питание.

EN

COMPARATIVE BIOCHEMICAL ANALYSIS OF EARTH APPLE TUBERS OF DIFFERENT BREEDS

  • Number: 2-3 (314-315), 2010
  • Pages: 20—21
  • Section: Chemistry of Food Products & Materials
  • Authors: I.V. QUITAYLO, M.A. KOZHUKHOVA, M.V. STEPURO
  • Annotation:

    In the course of the research was carried out a comparative biochemical analysis of earth apple tubers of the following breeds: Interes, Novost VIRa and Violet de Renet for optimisation of possibility of their use in functional purpose foodstuff. Due to the necessity of regulation of oxidation-reduction processes while processing earth apple there was analyzed activity of peroxidase and polyphenol oxidase. Are established high salable condition and technological properties of earth apple tubers of the following breeds: Interes and Novost VIRa.

  • Keywords: earth apple, chemical composition, activity of ferments, functional nutrition.
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика