RU

ОСОБЕННОСТИ ПЕРЕРАБОТКИ МЯКОТИ И СЕМЯН ДЫНИ

  • Номер: 4 (316), 2010
  • Страницы: 26—28
  • Раздел: Сырье
  • Авторы: Е.П. ФРАНКО, Г.И. КАСЬЯНОВ
  • Аннотация:

    Исследованы химический и витаминно-минеральный состав мякоти дынь двух сортов, а также аминокислотный состав их семян. Представлена принципиальная схема переработки дыни и получения из её семян белково-липидного препарата, рекомендованного к использоанию при разработке функциональных продуктов.

  • Ключевые слова: мякоть дыни, семена дыни, биохимический состав, белковая добавка.

EN

FEATURES OF PROCESSING OF PULP AND SEEDS OF A MELON

  • Number: 4 (316), 2010
  • Pages: 26—28
  • Section: Food Raw Materials & Ingredients
  • Authors: E.P. FRANKO, G.I. KASYANOV
  • Annotation:

    The chemical and vitamine-mineral content of melon pulp of two kinds and also aminoacid content of seeds have been described. The principal scheme of melon processing and receiving of proteine-lipidic preparation from the melon seeds, recommended for usade in desihn of functional food products has been represented.

  • Keywords: melon pulp, melon seeds, biochemical content, protein additive.
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика