RU

ВЛИЯНИЕ МОДИФИЦИРОВАННОЙ БЕЛКОВОЙ ДОБАВКИ
ИЗ СЕМЯН ДЫНИ НА КАЧЕСТВО МУЧНЫХ КОНДИТЕРСКИХ ИЗДЕЛИЙ

  • Номер: 5-6 (317-318), 2010
  • Страницы: 55—56
  • Раздел: Технология
  • Авторы: С.Е. ХАРЬКОВ, А.С. ШУЛЬГА, В.В. ГОНЧАР, Ю.Ф. РОСЛЯКОВ, А.Н. ПИПЕНКО
  • Аннотация:

    Описана методика получения модифицированного белкового продукта — муки из пророщенных семян дыни — для ее использования в технологии заварных пряничных изделий повышенной биологической ценности. Исследовано влияние полученной белковой добавки на функционально-технологические свойства теста и физико-химические и органолептические характеристики готовых пряничных изделий. Разработан комплект технической документации на заварные пряники «Нальчинские».

  • Ключевые слова: заварные пряничные изделия, семена дыни, модифицированный белковый продукт, проращивание семян

EN

EFFECT OF ADDITIVES RETROFIT PROTEIN SUPPLEMENT
FROM THE SEEDS OF MELONS IN QUALITY PASTRY CRAFT

  • Number: 5-6 (317-318), 2010
  • Pages: 55—56
  • Section: Technology
  • Authors: S.E. KHARKOV, A.S. SHULGA, V.V. GONCHAR, YU.F. ROSLYAKOV, A.N. PIPENKO
  • Annotation:

    The technique of reception of the modified protein product — flour from germinating melon seeds — for its use in technology scalded gingerbread products of the raised biological value is described. Influence of the received protein additive on functional-technological properties of the test and physical and chemical and organoleptic characteristics of ready gingerbread products is investigated. The technical documentation set on scalded spice-cakes «Nalchinsky» is developed.

  • Keywords: scalded gingerbread products, the melon seeds, the modified protein product, germinating seeds
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика