RU

ПРИМЕНЕНИЕ НЕТРАДИЦИОННОГО СЫРЬЯ
В РЕЦЕПТУРАХ КУЛИНАРНЫХ ИЗДЕЛИЙ

  • Номер: 1 (319), 2011
  • Страницы: 36—37
  • Раздел: Технология
  • Авторы: Т.В. ПЕРШАКОВА, А.Т. ВАСЮКОВА, Т.С. ЖИЛИНА, Т.В. ЯКОВЛЕВА, В.Ф. ПУЧКОВА, И.А. ФЕДОРКИНА
  • Аннотация:

    Разработана рецептура приготовления блинов с использованием нетрадиционного вида сырья — овощных соков. Установлено, что добавление данных рецептурных компонентов способствует повышению пищевой ценности и органолептических показателей качества готовых изделий. Разработана рецептура пиццы «Улитка» с использованием в начинке мяса улитки виноградной.

  • Ключевые слова: функциональные продукты питания, мучные изделия, овощные соки, блины, пицца

EN

APPLICATION OF NONCONVENTIONAL RAW MATERIALS
IN COMPOUNDINGS OF CULINARY PRODUCTS

  • Number: 1 (319), 2011
  • Pages: 36—37
  • Section: Technology
  • Authors: Т.V. PERSHAKOVA, А.Т. VASYUKOVA, Т.S. ZHILINA, Т.V. YAKOVLEVA, V.F. PUCHKOVA, I.А. FEDORKINA
  • Annotation:

    The compounding of preparation of pancakes with use of a nonconventional kind of raw materials — vegetable juice is developed. It is established, that addition given compounding components promotes increase of food value and organoleptical parameters of quality of finished products. The compounding of pizza «Snail» with use in a stuffing of edible snail meats is developed.

  • Keywords: functional food stuffs, bakery products, fruit powders, vegetable powders, pancakes, pizza
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика