RU

ВЛИЯНИЕ ОБРАБОТКИ ПЛОДОВ КОРИАНДРА
ЭЛЕКТРОАКТИВИРОВАННЫМИ ЖИДКОСТЯМИ
НА ВЫХОД И КАЧЕСТВЕННЫЙ СОСТАВ ЭФИРНОГО МАСЛА

  • Номер: 1 (319), 2011
  • Страницы: 61—64
  • Раздел: Технология
  • Авторы: Е.Ю. БОНДАРЕНКО, В.Е. ТАРАСОВ
  • Аннотация:

    Исследована технология получения кориандрового эфирного масла. Установлены участки потерь эфирного масла при измельчении, при повторной перегонке — ректификации — для улучшения качественного состава масла. Предложены технологические решения для совершенствования технологии на основе физико-химических методов интенсификации процесса. Представлена усовершенствованная технологическая схема получения кориандрового эфирного масла периодическим способом.

  • Ключевые слова: кориандровое эфирное масло, электроактивированные жидкости, компонентный состав эфирного масла

EN

INFLUENCE OF PROCESSING OF CORIANDER FRUITS OF THE ELECTRICALLY ACTIVATED LIQUIDS ON THE EXIT AND QUALITATIVE STRUCTURE OF ESSENTIAL OIL

  • Number: 1 (319), 2011
  • Pages: 61—64
  • Section: Technology
  • Authors: E.YU. Bondarenko, V.E. Tarasov
  • Annotation:

    The technology of producing coriander essential oil has been investigated. The areas of essential oil losses have been found out during crushing, during the second distillation, rectification, with the purpose of improving the qualitative composition of the oil. Technological decisions for perfection of technology on the basis of physical and chemical methods of an intensification of process are offered. The improved flow sheet of producing coriander essential oil in periodical manner is presented.

  • Keywords: coriander essential oil, electrically activated liquids, componental structure of essential oil
© 2010—2021 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика