RU

ПИЩЕВЫЕ РАСТИТЕЛЬНЫЕ ДОБАВКИАКТИВАТОРЫ
ОКИСЛИТЕЛЬНО-ВОССТАНОВИТЕЛЬНЫХ ПРОЦЕССОВ
ПРИ ПРОИЗВОДСТВЕ РЫБНЫХ ПРОДУКТОВ

  • Номер: 1 (319), 2011
  • Страницы: 112
  • Раздел: Краткие сообщения
  • Авторы: И.А. ПАЛАГИНА, М.Ф. РУДЕНКО, Е.Ю. ЛЕБЕДЕВА, О.В. ЧЕРНЫШОВА
  • Аннотация:

    Изучено влияние на ферментолиз фарша каспийской кильки листьев растений, произрастающих в Астраханской области: бузины черной, эстрагона, унаби. Установлено, что листья исследованных растений в течение 8 ч способны ингибировать гнилостную микрофлору в рыбном фарше. Через 6 ч окислительно-восстановительный потенциал (ОВП) фарша каспийской кильки с листьями в 3 раза больше, чем ОВП исходного фарша.

  • Ключевые слова: ферментированные рыбные продукты, окислительно-восстановительный потенциал, барьерная технология гидролизатов

EN

VEGETABLE FOOD ADDITIVE IS THE ACTIVATOR OF REDUCTIVE-OXIDATIVE PROCESSES IN PRODUCTION OF TINNED-FISH

  • Number: 1 (319), 2011
  • Pages: 112
  • Section: Short Reports
  • Authors: I.A. PALAGINA, M.F. RUDENKO, E.YU. LEBEDEVA, O.V. CHERNYSHOVA
  • Annotation:

    The influence of fermenting of the Caspian sprat force-fish was investigated by the leaves of Astrakhan region plants: an elder-berry black, tarragon, a zizyphus. The leaves of explored plants during 8 hours are capable to inhibit putrefying micro flora in the force-fish. After 6 hours reductive-oxidative potential (ROP) of the Caspian sprat force-fish with the leaves in 3 times more than ROP of starting force-fish.

  • Keywords: fermented fish products, reductive-oxidative potential, barrier technology of the hydrolysates
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика