RU

РАЗРАБОТКА РЕЦЕПТУР РЫБОРАСТИТЕЛЬНЫХ ПРОДУКТОВ
ДЛЯ ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ ЯГОД ОБЛЕПИХИ

  • Номер: 2-3 (320-321), 2011
  • Страницы: 43—44
  • Раздел: Технология
  • Авторы: О.Н. ЗЮЗИНА
  • Аннотация:

    На основе формализованных нутриентно-технологических требований с учетом химического состава мясного и растительного сырья с применением метода линейного программирования разработаны рецептуры рыборастительных продуктов для питания детей в возрасте от 3 до 7 лет. В качестве растительного компонента использовали пюре из ягод облепихи. Приведены данные химического состава разработанных рыборастительных фаршевых изделий — котлет, фрикаделек, биточков, голубцов.

  • Ключевые слова: продукты для детского питания, рыборастительные изделия, ягоды облепихи, рыбный фарш, моделирование рецептуры продукта

EN

WORKING OUT OF THE FORMULATIONS FISH AND VEGETABLE PRODUCTS
FOR BABY FOOD WITH USE OF SEA-BUCKTHORN BERRIES

  • Number: 2-3 (320-321), 2011
  • Pages: 43—44
  • Section: Technology
  • Authors: O.N. ZYUZINA
  • Annotation:

    On the basis of the formalized nutrients-technology requirements taking into account a chemical compound of meat and vegetative raw materials with application of a method of linear programming fish and vegetable products formulations are developed for a food of children at the age from 3 till 7 years. As a vegetative component used mashed potatoes from sea-buckthorn berries. The data of a chemical compound developed fish and vegetable stuffing products — cutlets, quenelles, round-rissoles, stuffed cabbages are cited.

  • Keywords: products for children food, fish and vegetable products, sea-buckthorn berries, fish force-meat, modeling of the product formulation
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика