RU

СОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ТЕХНОЛОГИИ ПРОИЗВОДСТВА КОНСЕРВОВ ПУТЕМ ПОВЫШЕНИЯ НАЧАЛЬНОЙ СРЕДНЕОБЪЕМНОЙ
ТЕМПЕРАТУРЫ ПРОДУКТА

  • Номер: 4 (322), 2011
  • Страницы: 44—45
  • Раздел: Технология
  • Авторы: А.Ф. ДЕМИРОВА
  • Аннотация:

    Исследован режим производства плодовых консервов с предварительным подогревом плодов в банках перед заливкой в СВЧ-поле. Установлено, что повышение начальной среднеобъемной температуры продукта позволяет сократить время стерилизации, количество ступеней тепловой обработки, упростить конструкцию оборудования.

  • Ключевые слова: консервирование продуктов, режим стерилизации, СВЧ-обработка, среднеобъемная температура продукта

EN

PERFECTION OF THE PRODUCTION TECHNOLOGY OF CANNED FOOD
BY INCREASE IN INITIAL MIDDLE VOLUMETRIC PRODUCT TEMPERATURES

  • Number: 4 (322), 2011
  • Pages: 44—45
  • Section: Technology
  • Authors: A.F. DEMIROVA
  • Annotation:

    The mode of manufacture of fruit canned food with preliminary heating of fruits in banks before pouring in a microwave field is investigated. It is established that increase in initial middle volumetric product temperatures allows to reduce sterilization time, quantity of steps of thermal processing, to simplify an equipment design.

  • Keywords: conservation of products, a sterilization mode, microwave processing, middle volumetric product temperature
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика