RU

Разработка технологии извлечения сока из инулинсодержащего сырья на примере топинамбура

  • Номер: 1 (325), 2012
  • Страницы: 61—63
  • Раздел: Технология
  • Авторы: П.Д. Мурзаева, Д.С. Джаруллаев, Е.Е. Иванова
  • Аннотация:

    Исследована возможность получения сока из инулинсодержащего сырья на примере клубней топинамбура. Рассмотрены технологии заготовки и хранения сырья. Для увеличения выхода и повышения качества сока из топинамбура предложено перед прессованием воздействовать на клубни электромагнитным полем сверхвысокой частоты. Полученный неокисленный сок рекомендовано использовать при производстве безалкогольных напитков.

  • Ключевые слова: топинамбур, инулинсодержащее сырье, СВЧ-обработка, окисление полифенольных веществ

EN

Development of technology of juice extraction from inulin-containing raw materials on example Jerusalem artichoke

  • Number: 1 (325), 2012
  • Pages: 61—63
  • Section: Technology
  • Authors: P.D. Murzaeva, D.S. Djarullaev, E.E. Ivanova
  • Annotation:

    Possibility of reception of juice from inulin-containing raw materials on an example of Jerusalem artichoke tubers is investigated. The technology of preparation and storage of raw materials are considered. For increase in an exit and improvement of quality of juice from Jerusalem artichoke it is offered to influence before pressing tubers an electromagnetic field of ultrahigh frequency. The received not oxidised juice is recommended for using by manufacture of soft drinks.

  • Keywords: Jerusalem artichoke, inulin-containing raw materials, microwave processing, oxidation of polyphenolic substances
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика