RU

Использование растительного и животного сырья в производстве мясных изделий функционального назначения

  • Номер: 2-3 (326-327), 2012
  • Страницы: 55—57
  • Раздел: Технология
  • Авторы: Е.Е. Курчаева, С.В. Кицук
  • Аннотация:

    Рассмотрена возможность получения белково-жировой эмульсии (БЖЭ) на основе животного белка Capremium 95 и порошка из выжимок плодов красноплодной рябины (ПКР). Установлено, что при введении в систему 7% ПКР стабильность эмульсии составляла 98%. Разработана рецептура функционального паштета с заменой 15% мясного сырья БЖЭ. Выход изделия увеличился на 8,7% по сравнению с контролем.

  • Ключевые слова: продукты функционального назначения, красноплодная рябина, белково-жировые эмульсии, фаршевые системы

EN

Use of the plant and animal origin raw materials for the production of meat functional products

  • Number: 2-3 (326-327), 2012
  • Pages: 55—57
  • Section: Technology
  • Authors: E.E. Kurchaeva, S.V. Kitsuk
  • Annotation:

    The possibility of receiving an protein and fatty emulsion (PFE) on the basis of animal protein Capremium 95 and powder from marc of red ashberry fruits (PRA) is considered. It has been established that the addition of 7,0—10,0% of PRA to the system the stability of the emulsion was 98%. The formulations of functional paste with replacement of 15 % of meat raw materials of PFE is developed. The product yield increased by 8,7% in comparison with control.

  • Keywords: functional purpose products, red ashberry, protein and fatty emulsions, minced systems
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика