RU

Стабилизация молочно-растительных сливок

  • Номер: 2-3 (326-327), 2012
  • Страницы: 118
  • Раздел: Краткие сообщения
  • Авторы: М.М. Борисова, Л.А. Рыльская, Т.В. Бархатова
  • Аннотация:

    Исследована стойкость молочно-растительных сливок 10—50%-й жирности. Выявлены зоны неустойчивых эмульсий, для которых подобраны дозы стабилизатора консистенции. Установлено, что в качестве стабилизатора целесообразно применение соевого белкового концентрата.

  • Ключевые слова: эмульсия, молочно-растительные сливки, консистенция, стабилизатор, соевый белковый концентрат

EN

Stabilization of dairy-and-vegetable cream

  • Number: 2-3 (326-327), 2012
  • Pages: 118
  • Section: Short Reports
  • Authors: M.M. Borisova, L.A. Rylskaya, T.V. Barkhatova
  • Annotation:

    Stability of dairy-and-vegetable cream with 10—50% fat content was studied. There were determined some zones of unstable emulsions, which were improved by means of selection of the consistency stabilizer doses. It is established that as the stabilizer expediently application of a soya protein concentrate.

  • Keywords: emulsion, dairy-and-vegetable cream, consistence, stabilizer, soya protein concentrate
© 2010—2021 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика