RU

Перспективы использования растительных экстрактов
с высокой антиоксидантной активностью
в квасах брожения

  • Номер: 4 (328), 2012
  • Страницы: 26—29
  • Авторы: О.А. Котик
  • Аннотация:

    Исследована возможность использования экстрактов лимонника китайского в производстве квасов брожения на основе концентратов квасного сусла. Опытный образец кваса обладает традиционными для напитка органолептическими характеристиками и повышенной биологической ценностью.

  • Ключевые слова: квасы брожения, растительные экстракты, функциональные напитки, биологическая ценность

EN

Perspectives of plant extracts use with high antioxidant activity in kvass of fermentation

  • Number: 4 (328), 2012
  • Pages: 26—29
  • Section: To the 100-th Anniversary of Voronezh State Agricultural University of Emperor Peter I
  • Authors: O.A. Kotik
  • Annotation:

    Possibility of extracts of a Chinese magnolia vine use in production of kvass of fermentation on the basis of concentrates of a kvass wort is investigated. The prototype of kvass possesses organoleptic characteristics traditional for drink and the increased biological value.

  • Keywords: kvass of fermentation, plant extracts, functional drinks, biological value
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика