RU

Использование муки из семян тыквы в приготовлении закваски для ржано-пшеничного хлеба

  • Номер: 5-6 (329-330), 2012
  • Страницы: 33—34
  • Раздел: Технология
  • Авторы: И.М. Кучерявенко, Н.В. Ильчишина, О.Л. Вершинина
  • Аннотация:

    Исследована возможность и целесообразность использования муки, полученной из семян тыквы сорта Голосемянная, при культивировании ржаных заквасок. Определено влияние различных дозировок муки из семян тыквы на изменение количественного и качественного состава заквасочной микрофлоры в процессе созревания закваски.

  • Ключевые слова: мука из семян тыквы, ржаная закваска, ржаная мука, микрофлора ржаной закваски.

EN

Flour use from pumpkin seeds in ferment preparation for rye-wheat bread

  • Number: 5-6 (329-330), 2012
  • Pages: 33—34
  • Section: Technology
  • Authors: I.M. Kucheryavenko, N.V. Ilchishina, O.L. Vershinina
  • Annotation:

    Possibility and expediency of use of the flour received from pumpkin seeds of a Golosemyannaya grade at cultivation of rye ferments is investigated. Influence of various dosages of a flour from pumpkin seeds on change of quantitative and qualitative structure of ferment microflora in the ferment maturing process is defined.

  • Keywords: flour from pumpkin seeds, rye ferment, rye flour, rye ferment microflora
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика