RU

Заготовка риса-зерна по сортам на хлебоприемных предприятиях Краснодарского края

  • Номер: 5-6 (329-330), 2012
  • Страницы: 10—11
  • Раздел: Сырье
  • Авторы: В.И. Госпадинова, Т.Л. Коротенко, Т.Н. Прудникова
  • Аннотация:

    Представлены результаты исследований сортовой структуры посевов риса в Краснодарском крае, качества и объемов заготовки зерна риса разных сортов на хлебоприемных предприятиях Краснодарского края. Выявлена целесообразность раздельных по сортам и типам приема и переработки риса-зерна. Рекомендованы подходящие для этой цели короткозерные и среднезерные сорта риса.

  • Ключевые слова: зерно риса, короткозерные и среднезерные сорта риса, рисовая крупа, качество риса

EN

Rice grain preparation by varieties on grain company of Krasnodar region

  • Number: 5-6 (329-330), 2012
  • Pages: 10—11
  • Section: Food Raw Materials & Ingredients
  • Authors: V.I. Gospadinova, T.L. Korotenko, T.N. Prudnikova
  • Annotation:

    Researches results of varieties structure of crops of rice in Krasnodar region, quality and volumes of preparation of rice grain by different grades on the grain company of Krasnodar region are presented. Expediency separate on varieties and types of reception and processing rice-grain is revealed. The short rice grain and long rice grain as suitable for these purposes are recommended.

  • Keywords: rice grain, short rice grain and long rice grain, rice grit, quality of rice
© 2010—2021 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика