RU

Разработка критериев подлинности природно-полусладких и природно-полусухих вин

  • Номер: 5-6 (329-330), 2012
  • Страницы: 70—72
  • Раздел: Технология
  • Авторы: Е.В. Кушнерева, Т.И. Гугучкина
  • Аннотация:

    Проведено обоснование критериев подлинности природно-полусладких и природно-полусухих вин, базирующихся на принципиальных отличиях технологии их производства. Установлены и экспериментально обоснованы критерии подлинности природно-полусладких (полусухих) вин по содержанию глицерина, соотношению легколетучих компонентов и зольности.

  • Ключевые слова: природно-полусладкие вина, природно-полусухие вина, критерии подлинности вин, газовая хроматография, глицерин, соотношение легколетучих компонентов, зольность

EN

Authenticity criteria development of naturally semi-sweet and naturally semi-dry wines

  • Number: 5-6 (329-330), 2012
  • Pages: 70—72
  • Section: Technology
  • Authors: E.V. Kushnereva, T.I. Guguchkina
  • Annotation:

    The justification of authenticity criteria of the naturally semi-sweet and naturally semi-dry wines which are based on basic differences of their production technology is carried out. The authenticity criteria of naturally semi-sweet (semi-dry) wines on the content of glycerol, the ratio of volatile components and the value of the ash are established and experimentally proved.

  • Keywords: naturally semi-sweet wines, naturally semi-dry wines, authenticity criteria of wines, gas chromatography, glycerol, ratio of volatile components, ash-content
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика