RU

Антиоксидантные свойства овощного сырья и овощных основ для получения супов-пюре

  • Номер: 1 (331), 2013
  • Страницы: 16—18
  • Раздел: Сырье
  • Авторы: Н.В. Макарова, В.П. Бординова
  • Аннотация:

    Представлены экспериментальные данные по исследованию химического состава — содержания фенолов, флавоноидов, в-каротина — и антиоксидантной активности (по методам DPPH и FRAP) основ для получения супов-пюре: тыквенного, перцевого, томатного и исходного сырья для их получения: тыквы сорта Новинка, тыквенного пюре. Исследован процесс ингибирования образования малондиальдегида по методу TBARS для овощных супов-пюре на основе куриного бульона.

  • Ключевые слова: овощи, суп-пюре, фенолы, флавоноиды, антиоксидантная активность, малондиальдегид

EN

Antioxidant properties of vegetable raw materials and vegetable bases for reception of soups-mashed potatoes

  • Number: 1 (331), 2013
  • Pages: 16—18
  • Section: Food Raw Materials & Ingredients
  • Authors: N.V. Makarova, V.P. Bordinova
  • Annotation:

    The experimental data on chemical compound research (maintenance of phenols, flavonoids, в-carotin) and antioxidant activity (on methods DPPH and FRAP) bases for reception of soups-mashed potatoes: pumpkin, peppers, tomato and initial raw materials for their reception: pumpkins of a grade the Novinka and pumpkin mashed potatoes are presented. Process of inhibition of formation malondialdehyde on method TBARS for vegetable soups-mashed potatoes on the basis of a chicken broth is investigated.

  • Keywords: vegetables, cream soup, phenols, flavonoids, antioxidant activity, malondialdehyde
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика