RU

Повышение активности глутаматдекарбоксилазы в растительном сырье в условиях гипоксии

  • Номер: 2-3 (332-333), 2013
  • Страницы: 47—49
  • Раздел: Химия пищевых продуктов и материалов
  • Авторы: А.Т. Безусов, Е.В. Зубкова
  • Аннотация:

    Предложен способ повышения активности глутаматдекарбоксилазы в плодах и овощах путем изменения условий хранения сырья перед извлечением сока. Разработанная методика будет способствовать увеличению содержания в соке ?-аминомасляной кислоты.

  • Ключевые слова: ?-аминомасляная кислота, глутаматдекарбоксилаза, глутаминовая кислота, аминокислоты, хранение плодов и овощей

EN

Increase of activity glutamatdecarboxylase in vegetable raw materials in hypoxia conditions

  • Number: 2-3 (332-333), 2013
  • Pages: 47—49
  • Section: Chemistry of Food Products & Materials
  • Authors: A.T. Bezusov, E.V. Zubkova
  • Annotation:

    The method of increasing the activity glutamatdecarboxylase in fruits and vegetables by changing the storage conditions of raw materials before removing the juice is proposed. The developed methodology will contribute to the increase of the content in the juice ?-aminobutyric acid.

  • Keywords: ?-aminobutyric acid, glutamatdecarboxylase, glutamic acid, amino acids, storage of fruits and vegetables
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика