RU

Использование зерна тритикале в качестве сырья для производства пива

  • Номер: 4 (346), 2015
  • Страницы: 70—71
  • Раздел: Технология
  • Авторы: Д.В. Зипаев, А.Г. Кашаев, К.А. Рыбакова
  • Аннотация:

    Рассмотрены основные физико-химические, биохимические свойства зерна тритикале с точки зрения использования его в технологии производства пива. Подобраны основные параметры ведения процесса солодоращения (степень замачивания, влажность зерна, продолжительность процесса замачивания и проращивания). С химической и технологической точки зрения проведен сравнительный анализ зерна ячменя, пшеницы и тритикале. Рассмотрены вопросы количественного и качественного состава белка в исследуемом зерне. Изучены основные показатели качества озимого тритикале сорта Кинельская 1, выращиваемого на территории Самарской области. Даны рекомендации по использованию солода из тритикале в технологии пивоварения.

  • Ключевые слова: тритикале, солод, белок, крахмал, солодоращение, гидролитические ферменты

EN

Use of triticale grain as raw materials for beer production

  • Number: 4 (346), 2015
  • Pages: 70—71
  • Section: Technology
  • Authors: D.V. Zipaev, A.G. Kashaev, K.A. Rybakova
  • Annotation:

    From the point of view of it is use in the technology of beer production, was describe the main physic-chemical, biochemical properties of triticale grain. Selected up the basic parameters of introduction of the malting process (the degree of soaking, the moisture content of the grain, the duration of the process of soaking and germination). Point of view chemicals and technologies, conducted a comparative analysis of barley grain, wheat and triticale. Consider a questions the quantitative and qualitative composition of the protein in the investigated grain. We studied the basic indicators of the quality of winter triticale of Kinelskaya 1 variety, which was grown on the territory of Samara region. Empower a recommendations on the use of triticale from malt from in brewing technology.

  • Keywords: triticale, malt, protein, starch, malting process, hydrolytic enzymes
© 2010—2021 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика