RU

Совокупность способов и средств подачи рецептурных компонентов теста в тестомесильную машину

  • Номер: 4 (358), 2017
  • Страницы: 91—93
  • Раздел: Методы исследования, качество и безопасность пищевой продукции
  • Авторы: Э.Э. Байрамов
  • Аннотация:

    Дана характеристика элементов подсистемы «Совокупность способов и средств подачи рецептурных компонентов теста» первичной топологической схемы замеса теста. Проанализированы способы и средства подачи рецептурных компонентов теста в тестомесильную машину. Разработана структурная схема подсистемы «Совокупность способов и средств подачи рецептурных компонентов теста», и проведена ее систематизация. Рассмотрены причины появления погрешностей при подаче рецептурных компонентов теста. Показано, что минимизация погрешностей при подаче рецептурных компонентов теста обеспечивает получение теста с заданными свойствами и выпуск хлеба требуемого качества.

  • Ключевые слова: замес, тесто, способы и средства подачи рецептурных компонентов теста, дозирование

EN

Totality of the ways and means of supplying of prescription components of the dough in dough mixing machine

  • Number: 4 (358), 2017
  • Pages: 91—93
  • Section: Methods of Investigation, Quality & Safety of Food Products
  • Authors: E.E. Bayramov
  • Annotation:

    Characteristic of the subsystem elements «The totality of the ways and means of supplying of prescription components of the dough» has been given. Ways and means of supplying of prescription components of the dough in a dough mixing machine are analyzed. The structural scheme of subsystem «The totality of the ways and means of supplying of prescription components of the dough» has been developed and its systematization was made. The reasons of occurrence of errors during the supplying of prescription components of the dough have been considered. It is shown that the minimization of errors during the feeding of the prescription components of dough provides the dough with preset properties and production of bread with the required quality.

  • Keywords: kneading, dough, ways and means of supplying of prescription components of the dough, batching
© 2010—2019 ФГБОУ ВО «КубГТУ». Все права защищены. Публикационная этика